Sulas gatavošana

Sulas koncentrātu no tā ražotājvalsts parasti saņem iepakotu hermētiskos maisos, kas ievietoti mucās, vai arī sasaldētu (-25ºC). Lai produktu drīkstētu saukt par sulu, koncentrātam pievieno tieši tik daudz ūdens, cik no augļa atdalīts koncentrāta sagatavošanas procesā. Ūdeni un koncentrātu samaisa sagatavošanas tvertnēs, un pārbauda, vai sagatavotā sula atbilst nepieciešamajiem kvalitātes kritērijiem. Sagatavoto sulu pēc tam pasterizē – sulu uzkarsē līdz +95 +98ºC temperatūrai un šajā temperatūrā iztur 30 sekundes. 30 sekundes ir labākais laiks, kurā iet bojā mikroorganismi, bet saglabājas vērtīgās uzturvielas. Pēc pasterizācijas sulu tūlīt atdzesē un virza uz pildīšanu. Sula vairs nesaskaras ar apkārtējo gaisu – to iepilda speciālā Tetra Pak iepakojamā materiālā, kura līdz pat ¾ sastāv no kartona, kas ražots no dabīgās koksnes šķiedras. Tetra Pak iepakojums sastāv no vairākiem slāņiem: folija aizsargā no gaismas un gaisa, polietilēna slāņi aizsargā no mitruma ietekmes. Neatvērtā iepakojumā rūpnieciski ražotās sulas tiek pasargātas no gaismas un gaisa ietekmes, tādēļ ilgāk saglabājas svaigas un veselīgas.

Recent Articles

For multilanguage this plugin supports WPML or Polylang plugins